Dags för ett nytt hörlurstest, denna gången är det Huawei som nu lanserar en ny generation av true wireless-hörlurar: Huawei FreeBuds Pro 2. Vi älskade verkligen FreeBuds 4 och hade höga förhoppningar inför testet. Hörlurarna kommer i tre eleganta färgval; Silver Frost, Ceramic White och Silver Blue, där den sistnämnda är en helt ny färg för Freebuds-familjen. Skillanden mot FreeBuds 4 märker man direkt med utformningen av skalet som är mer Apple, än den tidigare mer egna runda sten-varianten. Vi gillade det tunnare stenskalet bättre.

Formen på hörlurarna är också mer kompakta men ändå större än tidigare variant, det brukar vara fallet med alla Pro-varianter som släpps. De sitter bra i örat men är inte lika lätta som FreeBuds 4 som man snabbt glömde bort att man faktiskt hade i örat. För den riktigt avancerade så är det hett att FreeBuds Pro 2 är utvecklad i samarbete med Devialet och kommer utrustade med ‘Ultra-hearing Dual Driver’ Hi-Res-ljudsystemet som smart koordinerar två drivelement, vilket gör att de tillsammans levererar utmärkt ljudprestanda. För första gången någonsin i öronsnäckor används ett plant UHF-membran, för att skapa ljusa och exakta diskanter och övertoner. Dessutom har hörlurarna försetts med ett dynamiskt drivelement med fyra magneter för mellanregister och lägre frekvenser för en mer slagkraftig bas. Resultatet är ett brett frekvensomfång, från 14Hz till 48kHz, för ett mer detaljerat och exakt ljud.

FreeBuds Pro 2 har riktigt lång batteritid. Med ANC på kan du lyssna på musik med en uppspelningstid på upp till 4 timmar, vilket med laddningsfodralet förlängs till upp till totalt 18 timmar. Med ANC avstängd kan du köra 6,5 timmars lyssning och upp till totalt 30 timmar med fodralet. Om du är ute på konsert eller liknande så stöder Huawei FreeBuds Pro 2 även omvänd laddning på hörlursfodralet med både telefon eller surfplatta. Dessutom är Huawei FreeBuds Pro 2:s stänkskyddad.

Huawei har återigen lyckats släppa en riktigt bra och prisvärd hörlur som även är snygg och garanterar frågor på stan om vad är det för coola lurar.