Danska elektonikvarumärket Bang & Olufsen har under åratal varit en garant för exklusiva serier av musiksystem, högtalare, TV-apparater och hörlurar – allt med en tidlös design som förhöjer ljudupplevelsen.

Inför våren har Kingsize Magazine fått möjligheten att testa on ear-hörlurarna Beoplay HX, vilket bara är en del av Bang & Olufsens breda sortiment av produkter. Vid en första anblick av hörlurarna är den stringenta och stilrena designen något som tilldrar sig uppmärksamhet från omgivningen. Men designen gör knappast något avkall på funktionalitet och hörlurarna har bekväma kuddar i memory foam och kommer med en ergonomisk tryckavlastande bygel – vilket göra att lurarna känns praktiskt taget skräddarsydda.

Vad gäller tekniska aspekter så har Beoplay HX även justerbar brusreducering och extremt känsliga mikrofoner, något som förhöjer användbarheten både för jobb och privat. Med 35 timmars batteritid så finns det inte heller någon risk att lurar laddar ur efter en lång arbetsdag.

Ljudupplevelsen är naturligtvis den aspekt vi får stanna till och faktiskt betona extra mycket. Där många konkurrenter antingen har överdrivet basljud eller diskant, så finns här en synnerligen avvägd ljudupplevelse som endast går att få med premium-hörlurar av högsta klass.

För den som söker in ear-hörlurar finns alternativet i Beoplay EX som beskrivs enligt nedan:

“…har en helt ny ergonomisk design med komfort som varar hela dagen. Öronsnäckorna är lika mångsidiga som de är vackra, EX har sex mikrofoner för kristallklara samtal och aktiv brusreducering som för dig närmare ljudet utan att störas av omgivningen. Det finns inget som heter dåligt väder, bara fel hörlurar – Beoplay EX förblir vattentät i upp till en meter vatten i 30 minuter och står emot damm och sand tack vare dess IP57-klassning. Bekväm passform, regn- och svettsäker och gjord för multi-tasking – oavsett om du går, springer eller hoppar, säkerställer stavsiluetten stabilitet samtidigt som Beoplay EX sitter tätt mot dina öron.”

Läs mer på Bang & Olufsens hemsida för fler produkter inom segmentet högtalare och hörlurar, samt andra elektronikprodukter.

65ba07add7a32f7b0a037f23