När det kommer till mobiltelefoner är det iPhone som är mest populär. Förutom att det var den här mobiltelefonen som förändrade elektronikscenen redan år 2007 har alla iPhones en snygg och stilren design. Eftersom var modell utvecklas både när det kommer till användarvänlighet och säkerhet toppar iPhone fortfarande listorna.

Varför begagnat?

Det finns många fördelar med att köpa en begagnad iPhone istället för att satsa på en helt ny modell.

● Det är mycket billigare att köpa en begagnad iPhone
● Du kan ofta satsa på en nyare modell eftersom priset är lägre
● Det är miljövänligt och klimatsmart att välja begagnat

Innan du ser över vilka begagnade iPhones som finns tillgängliga hos återförsäljare bör du se över vad de egentligen erbjuder dig som kund.

● Får du garanti på ditt köp?
● Hur lång garanti erbjuds?
● Är iPhone nollställd?
● Har den gått igenom ett funktionstest?
● Fungerar batteriet som det ska?
● Har batteriet bytts ut?
● Hur ser skicket på iPhone ut?

Ett miljövänligt val

När du väljer att köpa en begagnad iPhone gör du ett klimatsmart val. Att använda en mobiltelefon i vardagen påverkar inte miljön speciellt mycket. Det är tillverkningen av mobiltelefoner som skadar miljön både på kort och lång sikt. Att köpa en begagnad mobiltelefon är att värna och miljön.

Skippa dyra abonnemang

Telefonoperatörer lockar oftast med sprillans nya mobiltelefoner om du skapar ett nytt abonnemang. Oftast är det även möjligt att uppgradera mobiltelefonen varje år. Vad de inte nämner är att du spenderar ett helt år med att betala av på mobiltelefonen.

Efter ett helt år har du oftast betalat halva kostnaden för mobiltelefonen du har. Om du hela tiden uppgraderar till nya modeller slösar du en enorm summa pengar per år.

När du skippar de dyra abonnemanget och istället satsar på ett billigare alternativ som inte erbjuder några “gratis” mobiltelefoner kan du spara mycket pengar per år. Köp en billig begagnad iPhone och lägg resterande summa på något roligare istället.