5e78b0917f33f434794a1c02
music-ls
Investera i musiken du älskar


 

 

Musikerparet Christina Löwenström och Johan Forsman Löwenström vill demokratisera musikbranschen genom att låta fans köpa rättigheter till musiken de gillar med hjälp av appen Zeptagram.

 

Det är upphovsmakaren som själv väljer hur stor andel av rättigheterna som ska säljas, och med hjälp av blockkedjeteknik sker köpet av rättigheterna transparent och öppet för samtliga parter. Avkastning för investeringarna sker varje kvartal och baseras på hur många spelningar låten fått på olika streamingtjänster och i offentliga sammanhang.

 

Till en början kunde man enbart hitta parets egna verk, men på kort tid har ett flertal artister anslutit till Zeptagram och likaså investerare.

 

Q/A for dummies:

 

Hur går det till när jag investerar i en låt?
– På Zeptagram står det väldigt tydligt hur stor andel av sina rättigheter artisten väljer att sälja. Det står även tydligt vilket minimum- och maxbelopp du kan gå in med och hur länge investeringen pågår. Efter att du läst igenom allt noggrant, investerar du med valfritt belopp och inväntar avkastningen som sker varje kvartal.

 

Hur gynnar Zeptagram artister?
– Via Zeptagram kan artister som inte har något musikförlag ett förskott.

 

Kan vem som helst investera?
– Ja, Zeptagram är öppet för alla.

 

Ladda ned Zeptagram via Google Play eller App Store.

 

 

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL