62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
IKEA och Spotify samarbetar för spellista som följer din vardagsrytm


 

 

I ett samarbete med Spotify släpper nu IKEA Sverige en spellista som följer din vardagsrytm. Tack vare en personligt skräddarsydd spellista, utifrån användarens musikpreferenser och vilken typ av sinnesstämning och tempo som önskas vid olika tidpunkter, kan man nu hitta rätt rytm för dagens olika faser.

 

Spellistan baseras på vilken typ av stämning användaren söker under fem olika tidpunkter på dygnet. Den uppdateras sedan under dagen med musik som passar varje tillfälle för att möta behovet av återhämtning eller ökad energi.

 

– I vår vision att skapa en bättre vardag för de många människorna ligger så mycket mer än bara våra produkter. Tillsammans med Spotify kan vi nu hjälpa till att skapa flyt i vardagen såväl i hemmet som utanför. Våra heminredningslösningar kan hjälpa till att skapa balans i livet, precis som musik fungerar som en ventil och skapar både energi och återhämtning under en dag, säger Per Stolt, marknadschef, IKEA Sverige.

 

– Magin med musik är att den kan förstärka känslorna genom livets alla skeenden. Alla tillfällen under en dag har sin perfekta låt och spellista, och det är otroligt spännande att tillsammans med IKEA nu ge den perfekta rytmen till vardagsbestyren, säger Peter Myhrman, nordisk marknadschef på Spotify.

 

Spellistan skapas genom att användarens musikpreferenser matchas med vilken typ av stämning och tempo som önskas vid olika tillfällen under dagen. För att skapa den individuella spellistan loggar användaren in med sin Spotify-profil på http://rhythmoflife.withspotify.com/ och svarar på ett antal frågor. Därefter skapas en spellista med olika rytm och innehåll för morgonen, mitt på dagen, vid middagen och kvällen. Listan finns sedan tillgänglig i användarens spellistor på Spotify.

 

 

 

 

Foto: IKEA/Spotify

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL