Under 2023 fyller IKEA hela 80 år, sedan entreprenören Ingvar Kamprad grundade företaget i småländska Älmhult. För att inleda firandet, som en hyllning till svensk designhistoria och uppmaning till att förlänga livet på heminredning, lanserar IKEA nu tävlingskonceptet “Vinn Vintage” på alla IKEA-varuhus i Sverige. Genom att skriva en personlig motivering kan kunder delta i tävlingen med chans att vinna bland annat eftertraktade samlarobjekt som IMPALA fåtölj (1972), MOMENT soffa (1985) och IKEA PS NÄTÖN (2002). 

– Design och kvalitet har alltid varit hörnstenar i vårt arbete för att utveckla produkter för det moderna folkhemmet. Med tävlingen kan vi stolt visa upp varje tidsepok sedan 50-talet där designers från varje generation bidragit till vad IKEA är idag. I tävlingen finns några riktigt eftertraktade klassiker som snart kommer få ett nytt liv, men nu i ett annat hem, säger Caroline von Garaguly, heminredningsexpert på IKEA Sverige.  

 

DELTA I TÄVLINGEN:

Från att vintageobjekten finns på plats i varuhusen går det att tävla 25 januari – 4 februari 2023. Tävlingstalong finns att hämta på tag-själv-lagret där också möblerna finns utställda. Man tävlar med en kort motivering om varför man vill vinna just ett av objekten, man kan delta i tävlingen om flera av objekt, men bara bli vinnare av ett objekt. Ett villkor för att vinna är att man kan vara på plats i varuhuset lördagen den 4 februari klockan 15, då vinnarna dras. För att se vilka objekt som finns att tävla om på respektive varuhus, besök IKEA.se.