Hemmakontor ute i friska luften: Vilka trädgårdsmöbler passar till arbetet?


 

 

Behagligt väder bara skriker efter att tillbringa tiden utomhus, så flytta ut ditt hemmakontor från interiören ut på balkongen, terrassen eller ut i trädgården. Det är lättare att arbeta och koncentrera sig när man arbetar ute i friska luften – men bara om du arrangerar arbetsplatsen på rätt sätt.

 

 

Det är inte mycket du behöver för att skapa en arbetsmiljö ute i trädgården eller på terrassen. Det räcker med ett bord, en stol och lite övrig utrustning för din komfort. För ditt utomhusarbete bör du välja trädgårdsmöbler av kvalitetsmaterial, som dessutom är beständiga mot temperaturförändringar, korrosion och smuts. Med lite kunnighet kan du skapa dig ditt eget hemmakontor utomhus – lastpallsmöbler är en jättehit och skonsamma för din ekonomi.

 

 

Skrivbordets höjd

När du arbetar med en dator bör du ha ryggraden i ett upprätt läge, därför är ett lågt konferensbord inte riktigt det rätta. Ett förståndigare alternativ är ett justerbart bord med inställbar höjd som du både kan sitta och stå vid. Om du bara har en liten plats för ditt arbete utomhus, skaffa ett praktiskt fällbart bord som du efter ”skiftet” enkelt kan fälla ihop och på så sätt spara en massa utrymme. Rätt höjd på arbetsytan går också att justera med ett underlägg under din laptop.

 

 

Bekväm stol

Tänk på att trädgårdsstolar och fåtöljer inte är avsedda direkt för arbete utan bara för tillfälligt sittande. Välj därför en sittmöbelstyp som är ett stöd och inte en belastning för din rygg; det vill säga stolar med fast rygg- och armstöd. Investera också i lämplig stoppning. Lider du av ryggont? Testa rehabiliteringshjälpmedel för sittande arbete, till exempel en overball i gummi, som fungerar som ett utmärkt stöd för ryggen.

 

 

Lastpallsmöbler

En verklig boom upplever även lastpallsmöbler, som är prisvärda, återvinningsbara och mycket variabla. Av ett par lastpallar gör du bekväma sittplatser utomhus – bänkar, fåtöljer, bord och till exempel en vertikal blomsterrabatt på balkongen eller en modern lastpallsträdgård. Det är nödvändigt att slipa och lacka träytor. Om du inte är säker på att du klarar av att tillverka lastpallsmöblerna själv, låt någon göra dem åt dig. Måtten kan du bestämma efter dina behov.

 

 

Utrustning för ett bekvämt hemmakontor

 

Använd även följande utrustning för ditt arbete utomhus:

 

  * ett stabilt parasoll – skyddar dig mot oönskade solstrålar och din laptop från att bli överhettad;
  * en förlängningssladd – så att du inte hela tiden måste kolla att batteriet räcker;
  * ordentliga hörlurar – vilket garanterar absolut lugn och ro för arbetet;
  * en tyngd – som förhindrar att papper flyger iväg vid plötsliga vindpustar;
  * organisatör – så att du alltid har dina dokument till hands;
  * WiFi-förstärkare – säkrar en pålitlig internetuppkoppling;< * tillbringare eller karaff för vatten – det är viktigt att komma ihåg att dricka; * täcke eller pläd – för kyligare dagar utomhus; * kuddar – för att få det ännu bekvämare.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL