Alla tekniska framgångar har på många sätt gjort det lättare att handskas med vardagliga sysslor. Man behöver inte längre ägna timmar åt att exempelvis klippa gräsmattan eller dammsuga i hemmet. Dagens teknik hjälper oss till och med med att spåra och hålla koll på ens träning. Fler och fler områden tas över av prylar som är designade för att göra vår vardag lättare och vi har spanat in några av dem.

Perfekt klippt gräsmatta tack vare robotgräsklippare

En mardrömssyssla för många är att klippa gräset. Det är fysiskt ansträngande, tar tid och det behöver göras kontinuerligt under våren och sommaren. Med tanke på detta är det allt fler som investerar i en robotgräsklippare. Denna smarta maskin sköter jobbet åt en så du får tid över att göra annat. Dagens robotgräsklippare har flera fördelar, det går att ställa in scheman, gräsallergiker har nytta av dem, du bestämmer hur kort du vill ha gräset. Dessutom är maskinen miljövänlig med minimal energiförbrukning.

Smartphones numera ett måste för många

Att äga en smartphone är inget nytt i sig. Däremot fortsätter moderna mobiltelefoner att för varje år utvecklas med bland annat nya funktioner och appar. Vi använder mobilen till att betala räkningar, shoppa på nätet, kolla vädret, spela spel, ta bilder samt filma, lära sig språk och en rad andra saker. Eftersom den kan användas till så mycket saker är det naturligt att den också är ett måste för många i vardagen.

Det företag som revolutionerade mobilmarknaden var utan tvekan det amerikanska teknikföretaget Apple som släppte sin första iPhone år 2007. Det unika med mobiltelefonen var att den hade en enda stor pekskärm, istället för fysiska knappar att navigera med. Detta öppnade upp för nya möjligheter och det blev ännu mer som att ha en kraftfull dator i fickstorlek. 

Ansträngningslös städning med robotdammsugare

För dryga 20 år sedan lanserades den första robotdammsugaren. Det blev dock inte en omedelbar succé eftersom de första modellerna hade uppenbara problem och de var även för dyra för de flesta att köpa. Det har dock hunnit hända mycket sedan dess och de robotdammsugare vi ser idag är riktigt effektiva på både dammsugning och moppning av golv. Med tiden har dessa klipska och smidiga maskiner också blivit allt mer prisvärda, det går att hitta både dyrare modeller och budgetvarianter. Således är detta inte längre en produkt som bara personer med ovanligt god ekonomi har råd med.

Träningsklockor håller koll på din träning

Nuförtiden är inte mobiltelefoner ensamma om att vara smarta, utan även klockan du bär på din handled. Eftersom klockan är smart kan den köra appar precis som smartphones. Självklart har smart watches, eller träningsklockor, inte samma höga prestanda som telefoner. De är åtminstone tillräckligt avancerade för att köra träningsappar som håller koll på förbränning av kalorier, distans, hastighet och mycket mer än så. Många modeller har även en pulsmätare så du har koll på din puls och andra viktiga värden kopplat till din hälsa.

Summering

Sammanfattningsvis har tekniska framsteg påverkat vår vardag på flera sätt. Å andra sidan har det inte enbart positiva sidor, det finns också baksidor med det hela. Ett konkret exempel är att allt fler blir beroende av tekniska prylar och då särskilt mobiltelefonen. Med detta sagt ska det bli intressant att se vad som väntar i framtiden och hur man lyckas skapa innovativa produkter som kan underlätta i vardagen.

65ba07add7a32f7b0a037f23