Sverige har idag en rad med förrådsuthyrningsföretag där du snabbt och lätt kan hitta ett förråd. De flesta erbjuder dig bokning via nätet och ger dig tillgång till förrådet på direkten. Olika företag kan dock ha olika typer av förråd och därmed olika regler som gäller. Det kan även finnas andra skillnader mellan olika förrådsanläggningar. storemore.se är ett är av många förrådsuthyrning.företag för att nämna ett.

Säkerheten kan variera en hel del, storleken på förråden kan också vara olika hos företagen. För att få bästa svar på hur ett företag tar hand om sina förråd bör du antingen kontakta personalen eller besöka deras hemsidor. Vissa företag låter dig dessutom besöka en anläggning och kolla på förråden innan du bestämmer dig för att hyra ett.

Men det finns även vanliga frågor och svar som många har. Här har vi därför valt att svara på några av de vanligaste frågorna.

FAQ

Hur mycket kostar det att hyra förråd?

Kostnaden för ett förråd kan variera en hel del. Priset beror på hur stort förråd du behöver, vilken anläggning du hyr förråd hos samt vilket företag.

Hur stort förråd behöver jag?

Det beror helt enkelt på hur många saker du vill förvara i förrådet. Många förrådsanläggningar har guider som hjälper dig räkna ut hur stort förråd du behöver.

Hur lång är bindningstiden på förrådsuthyrning?

Vilken bindningstid som gäller kan variera. Vissa förrådsuthyrningsföretag låter dig hyra ett förråd “tills vidare”, medan andra har en bindningstid på ett par veckor eller en månad. Detta är någonting du kan läsa om på företagets hemsida.

Hur sker vanligtvis en uppsägning?

Idag är det möjligt att säga upp förrådet via företagets hemsida. Du får då fylla i lite information och kryssa för vilket datum du vill ska vara det sista. Vissa förrådsuthyrningsföretag har en uppsägningstid så se till att du väljer rätt datum så du inte behöver betala för en månad extra.

Brukar förrådsanläggningar vara öppna 24 timmar om dygnet?

Många förrådsanläggningar är öppna dygnet runt. Du får tillgång till de med en nyckel eller kod. Det finns dock en del anläggningar som endast är öppna under vissa timmar. Precis som för kostnader och förrådsstorlek kommer öppettiden för anläggningarna variera lite. Men information om vad som gäller för just den anläggning du hyr förråd hos kan du hitta på deras hemsida.

Hur säkra är förråden?

De flesta förrådsanläggningar tar säkerheten på stort allvar. Förutom högkvalitativa lås har de många gånger kameraövervakningar, larm samt inbrottsskydd.

Vilka storlekar på förråd brukar finnas?

Storleken på förråden som finns hos en förrådsanläggning variera lite. De brukar oftast beskrivas som X-small till XXX-large eller liknande. Vissa anläggningar har förråd med en storlek på en halv kvadratmeter och uppåt. Andra anläggningar kan ha andra storlekar. När du bokar förråd kan du se vilka storlekar som finns tillgängliga hos företaget du väljer.

Är det lätt att det bildar doft och fukt vid magasinering?

Förrådsanläggningar ser till att alla dina ägodelar förvaras på ett säkert sätt. Det betyder att de även tänker på fukt och doft i förråden. De flesta anläggningar har därför väldigt bra ventilation i alla sina förråd.

65546e0a53c940223e0b0eb4