Annons: DIY för en skönare sommar


 

 

Nu när sommaren är på väg är det läge att fixa i ordning hemmet och förbereda inför årets trevligaste säsong. Sätt igång med de där projekten som du länge ha velat genomföra, eller låt dig inspireras av våra DIY-tips. Lite hemmafix kan göra att du får skönare terrasshäng, ett mer avkopplande vardagsrum och en trevligare omgivning där du kan tanka energi.

 

 

Våga tapetsera själv
Ingenting är lika effektivt som tapeter när man vill göra om hemma. Det är inte svårt att tapetsera om man läser på lite innan och idag finns det dessutom många tapeter som lätta att sätta upp. Tapeter som är icke-vävda (non-woven) är styvare och därför enklare att få på plats jämfört med traditionella tapeter. Är det istället limningen som oroar dig kan du välja en QuickUp- eller EasyUP-tapet. Då kan du limma direkt på väggen och slipper kladdiga våder som fastnar överallt.

 

Innan du köper tapeter är det smart att provtapetsera tapeter med app för att välja rätt mönster och färger. Boråstapeter har utvecklat en smart gratisapp som gör det möjligt att deras snygga tapeter på plats. Eftersom tapeter inte alltid ser likadana ut på väggarna som man hade tänkt sig är det smart att få en helhetsbild innan du sätter igång med arbetet. Tänk på att det är bäst att följa färglära för att få rätt känsla i hemmet. Röda nyanser är energigivande, blå och grönt är avslappnande och gult är uppiggande. Beige, grått och vitt är neutralt.

 

 

Bygg en terrass på en helg
Med rätt verktyg, material och instruktioner kan du bygga en terrass på en helg. Det viktigaste är att planera in i minsta detalj för att det ska gå snabbt och bli rätt. Underlaget måste förberedas – det innebär att du stakar ut terrassen och jämnar ut jorden så den ligger i höjd med gräsmattan. Allt timmer bör målas innan du börjar bygga, för då blir resultatet bättre och jämnare. Underlaget tar längst tid att bygga, men plankorna sätter man dit snabbt. När terrassen är klar är det dags att sätta ut möbler, tända grillen och bjuda över vännerna till en skön utefest.

 

 

Ändra belysningen
Belysningen kan göra eller förstöra ett helt rum. Om du vill skapa en speciell atmosfär är det snabbast att göra det med hjälp av lampor som du placerar ut på strategiska platser. En myslampa på fönsterkarmen drar till exempel blickarna till sig och ger en varm känsla. Vill du vara äventyrlig kan du satsa på färgade glödlampor med en medföljande app eller kontroll som du kan ändra färgen med. Lys upp rummet med blått när du vill slappna av och om du vill ha energi ändrar du ljuset till rött.

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL