Därför bör du ha en VPN-tjänst


 

 

VPN-tjänster börjar nu bli alltmer kända för sekretess, integritetsskydd och det faktum att det inte går att spåra din IP-adress. Men vad kan du egentligen använda din VPN-tjänst till för att få ut mesta möjliga?

Du kan till exempel komma åt innehåll du annars inte skulle ha möjlighet att se. Det amerikanska Netflix har mycket mer att erbjuda än den svenska versionen. För att inte tala om Hulu!

Men för att kunna komma åt detta behöver du en amerikansk IP-adress vilken kan verka som en omöjlighet om du bor i Sverige. Med en VPN-tjänst är det däremot väldigt enkelt ordnat!

 

 

Hur fungerar geoblockering?

Enkelt förklarat förhindrar en geoblockering dig att se innehåll från andra länder. Webbplatser spårar din fysiska plats med hjälp av din IP-adress och blockerar innehåll som inte tillåts i landet du lever i.

Som till exempel just Hulu som endast kan ses i USA. Om du som konsument vill kringgå detta behöver du en VPN-tjänst som kan dölja din IP-adress. Med en VPN-tjänst kan du enkelt välja en server i det land du vill komma åt innehållet.

Du kan uppleva en helt annan flexibilitet i din vardag med hjälp av en VPN-tjänst. Speciellt du som bor utomlands men gärna vill komma åt svenskt innehåll behöver en VPN-tjänst. Upplev en värld där alla dörrar är öppna och möjligheterna oändliga!

 

 

Hur en VPN-tjänst kan kringgå geoblockeringar

Om du själv sitter i Sverige men vill till exempel få tillgång till Hulu behöver du endast välja en server i USA. Din VPN-tjänst omdirigerar då all din internettrafik till en av tjänstens egna servrar i USA. Det verkar då som att din fysiska plats är i just USA och du kan då få tillgång till Hulu.

De bästa VPN-tjänsterna använder sig av tusentals olika servrar över hela världen som du får tillgång till. De uppdaterar ständigt sina IP-adresser för att förhindra att de upptäcks och svartlistas samt blockeras. Du själv, förblir helt privat och oupptäckbar!

 

 

Varför Hulu är fördelaktigt

Du kanske tycker att det duger alldeles utmärkt med de streamingtjänster du redan använder dig av. Men om du ser lite närmare på Hulu kommer du förstå att du har missat massor!

 • Du får ett brett utbud av innehåll
 • Alla TV-serier du kan tänka dig
 • Filmer som blockeras i andra länder
 • Sport
 • 60 populära TV-kanaler
 • Spela in program och se senare
 • Se repriser om du missat något
 • Tillgänglig för i princip alla enheter
 • Använd två enheter samtidigt för olika program

Läs mer om VPN-tjänster som fungerar med Hulu här.

 

 

Alla VPN-tjänster är inte optimala för Hulu

Vad du behöver är en VPN-tjänst med servrar i USA för att kringgå geoblockeringen. Det krävs fler än en server i USA för att det ska fungera på ett optimalt vis, dvs utan märkbar minskning i hastigheten. Samt att det behövs fler servrar om du skulle behöva byta av något skäl.

De VPN-tjänster som verkligen rekommenderas då du vill komma åt innehåll från USA har en kostnad men det kan vara värt det!

 • ExpressVPN – har det största utbudet av servrar i USA
 • NordVPN – stabila servrar i USA med bra hastighet
 • Surfshark – billigast men ändå en av de bästa på marknaden

De flesta VPN-tjänster erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka garanti om du inte är nöjd. Du kan därmed testa dig fram tills du hittar den tjänst som passar bäst för dig och din enhet. Funkar det inte som du önskat? Inga problem – nästan alltid kan du avbryta abonnemanget i förtid. Det är alltid bäst att testa sig fram – därför är denna garanti superbra och något du bör utnyttja!

 

 

Gratistjänster – inte det bästa valet

Det kan verka hur bra som helst med en gratistjänst men det är verkligen inte rekommenderat. De flesta gratistjänster säljer din information vidare till en tredje part då de måste få inkomst på något vis. Hela meningen med en VPN-tjänst är att dölja din internettrafik samt din IP-adress, inte det motsatta.

Gratistjänster har även en märkbart låg hastighet som kan irritera då du streamar eller spelar. Oftast har de även en väldigt låg gräns för hur mycket data du kan förbruka per dag. Det gör det tyvärr nästintill omöjligt att se på mycket innehåll.

 

 

Är det lagligt att använda sig av en VPN-tjänst i Sverige?

Kort sagt: Ja!

I de flesta länder är det fullt lagligt att använda sig av VPN-tjänster med undantag för Kina och Irak där det krävs ett speciellt tillstånd av staten.

Detta förutsatt att det du sysslar med på internet är lagligt!

 

 

Superenkelt att börja använda sig av VPN-tjänster

Med tre enkla steg har du din VPN-tjänst fungerande och det är hur enkelt som helst. Vilken VPN-tjänst som är enklast beror lite på vad man själv uppskattar och vilket användargränssnitt som passar en!

Hitta den tjänst du vill använda dig av, ladda ner applikationen, följ instruktionerna och det är klart. Och glöm inte: du har nästan alltid 30-dagars öppet köp!

 

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL