Startup-bolaget Hairdressr vill med sin marknadsplats göra det tio gånger enklare att hitta och boka frisörer. 

Idén föddes när Magnus Schill, en av medgrundarna till bolaget, flyttade till en ny stad för att börja studera. Från att ha varit trogen sin tidigare frisör i närmare fem år, blev han nu tvungen att hitta någon annan. Det skulle visa sig vara svårare än han först hade trott. 

“Jag upplevde det rätt osmidigt att jämföra olika frisörer och salonger. Det bästa sättet var då att titta på Google-recensioner och gå på rekommendationer från vänner”, säger Magnus.

Han förklarar att 40 % av svenskarna inte har någon fast frisör som de alltid går till. Det vanligaste sättet att hitta en frisör är att googla och sedan besöka salongens hemsida. Många går även in på frisörens Instagram innan man bokar en tid. Hairdressr vill förenkla den här processen genom att skapa en sömlös upplevelse med en marknadsplats där alla frisörer finns samlade på ett ställe och bokning kan göras direkt via plattformen. 

Hur tjänsten fungerar

Hairdressr är en app och hemsida för att hitta och boka frisörer. Varje frisör har en egen profil med bilder från sin portfolio, information om sig själv samt recensioner och betyg från kunder. I profilen finns även information om prisnivå och vilken salong frisören arbetar på. I appen rankas frisörer efter avstånd och betyg så att du alltid presenteras med de mest relevanta frisörerna i ditt område. I skrivande stund finns omkring hundra frisörer i Stockholm anslutna till tjänsten från salonger såsom Björn Axén, Michael & Frisörerna och Urban Hair. 

Utmaningen med marknadsplatser

“Svårigheten med marknadsplatser är att lösa problemet med hönan och ägget. Utan frisörer finns ingen anledning för kunder att använda tjänsten. Och utan kunder finns inte något incitament för frisörer att gå med heller”, säger Magnus. 

”Vi tror nu att vi har fått ihop ett tillräckligt stort utbud med frisörer i Stockholms innerstad för att kunder ska bli intresserade. Därför lägger vi just nu stort fokus på att driva organisk trafik till vår hemsida för att skapa värde för frisörerna. Förhoppningen är att det kommer resultera i en snöbollseffekt där både frisörer och kunder börjar använda Hairdressr i allt större uträckning”, avslutar Magnus. 

Så gör du för att komma igång

Den bästa upplevelsen får du med Hairdressr-appen där frisörer rankas efter avstånd och betyg. Den finns tillgänglig att ladda ned från både App Store och Google Play.

Är du frisör och vill få fler bokningar? Då kan du ladda ned appen och skapa en gratis profil. Om du redan har ett professionellt Instagram-konto kan du koppla det direkt till Hairdressr och vara igång på mindre än fem minuter.