Att flytta till Eskilstuna


 

 

Du som har planer på att flytta till Eskilstuna har hamnat helt rätt. Eskilstuna är en levande stad som hela tiden ser framåt och utvecklas till det bättre. En stad som många flyttar till men få lämnar.

Vi ger dig här några tips för dig som ska eller planerar att flytta till Eskilstuna. Några praktiska tips men också vad du har att se fram emot.

 

 

Kort om Eskilstuna

Det bor cirka 70 000 personer i Eskilstuna. Staden är centralort för hela Södermanland. Om du vill ha närhet till många olika städer är det Eskilstuna du ska bo i. Med tåget är det enkelt att ta dig överallt.

 

 

Innan flytt – besök staden

Innan du bestämmer dig för att flytta, besök Eskilstuna och ta in känslan staden ger just dig. Se dig omkring, leta efter ett bostadsområde du kommer passa in i. Det är lättare att göra detta på plats istället för via nätet.

 

 

På flyttdagen – använd hjälp

Gör ditt liv lättare och anlita flytthjälp. Om du ska flytta till en helt ny stad är det mycket enklare att överlåta flytten till proffsen.

Se till att din nya hyresvärd vet om vilken dag och tid du och ditt flyttlass anländer.

 

 

Flyttfirma med bas i Eskilstuna

Anlita en flyttfirma som har sin bas i Eskilstuna. En flyttfirma Eskilstuna kan ge dig de bästa priserna samt att de har mycket erfarenhet.

Ta in offerter från flera olika företag och välj det som passar dina behov bäst. Billigast är inte alltid bäst i detta läget.

 

 

Efter flytt – att börja med

Ge dig ut i ditt nya bostadsområde och lär känna dina grannar. De kan vara till mycket hjälp för dig som är ny i staden.

Det kan vara svårt att hitta mataffären och liknande de första dagarna.

 

 

Flyttstädning – ta även in hjälp här

När du ska flytta långt är det mycket enklare för dig själv att anlita en städfirma. De kan flyttstäda din gamla bostad.

Du själv kan då se framåt istället för att spendera en hel dag med att städa.

 

 

En stad med nära till allt

I Eskilstuna är avstånden korta och du kan enkelt ta dig överallt på en cykel. Vardagen blir enklare och du får tid att andas ut.

Du blir automatiskt mer närvarande. Du får tid att leva det livet du vill leva.

 

 

Utbildning – en studentstad

I Eskilstuna hittar du Mälardalens Högskola. Där kan du välja mellan 56 olika program samt 1000 kurser. Oavsett vad du vill studera hittar du det på Mälardalens Högskola. Ta steget och sök in på din drömutbildning.

 

 

Många jobbmöjligheter

Det finns många jobbmöjligheter i Eskilstuna. Du behöver inte ha privata kontakter för att hitta ett bra jobb.

Eller varför inte jobba på distans och leva ett liv med mer frihet. Se över dina möjligheter och fundera ut vad du egentligen vill göra med ditt liv.

 

 

En stad med en levande kultur

I Eskilstuna finns mycket att göra inom kultur. Från de äldsta Rademachersmedjorna som daterar tillbaka till 1658 till den moderna konsten på Eskilstuna konstmuseum. Det finns något för alla åldrar och alla intressen.

 

 

Musik – årets popstad 1998

1998 utsågs Eskilstuna till Sveriges Popstad. Två medlemmar från Abba växte upp här samt alla medlemmar i rockbandet Kent. Staden andas musik och kultur sedan en lång tid tillbaka.

 

 

En sportig stad

I Eskilstuna hittar du många olika lagsporter. Vilken sport du än är intresserad av kommer du med säkerhet att hitta en klubb du passar in i.

 

 

Parken zoo

Parken zoo är en djurpark som erbjuder även lekpark och nöjespark. Det är ett utmärkt sätt att slappna av med hela familjen efter en lång vecka med arbete och skola. Under sommaren erbjuder de även Parkenbadet.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL