62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Apple Music lanserar teknik för att kompensera alla kreatörer i en DJ-mix


 

 

Apple Music meddelar att streamingtjänsten tillsammans med independent- och majorskivbolag skapat en helt ny process för att kunna identifiera och kompensera rättighetsinnehavarna i en DJ-mix på ett korrekt sätt. Enligt ett pressutskick kommer det innebära att DJ-Mixar får ett långsiktigt monetärt värde för alla involverade kreatörer – något som inte varit fallet tidigare. Det nya verktyget bygger på Shazam-teknologi som gör det möjligt att identifiera alla individuella kreatörer och artister i mixen.

 

Idag finns tusentals DJ-mixar på Apple Music från bl.a. Boiler Room, Tomorrowland, Studio K7! och Mixmag, och många fler adderas regelbundet. Apple Music jobbar även tillsammans med DJs och leverantörerna för DJ-Mixar såsom festivaler, klubbar, promoters och skivbolag för att säkerställa att samtliga kompenseras korrekt.

 

Apple Music är den första plattformen som kontinuerligt erbjuder mixar med rättvis kompensation, både till artisten som gör mixen och till artisterna vars låtar är inkluderade. Det är ett steg i rätt riktning för att behandla alla rättvist. Jag är otroligt glad över att kunna erbjuda online-mixar igen. Det är en annan approach än att spela på en klubb eller festival. Det gör det möjligt för mig att erbjuda en inblick i min musiksamling helt utan begränsningar.” Charlotte de Witte, DJ och musikproducent.

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL