3 steg för billigare mobilabonnemang


 

 

De stora operatörerna Telia, Telenor, Tele2 och Tre har oftast dyrare abonnemang än mindre operatörer Vimla, Hallon, Fello, Chili Mobil, Penny etc. De stora operatörernas nät och täckning är bra, men det betyder inte att de mindre operatörerna har sämre nät. Tvärtom, de mindre mobiloperatörerna hyr antingen in sig på de stora operatörernas mobilnät eller så ägs de av de stora mobiloperatörerna. Så om du har ett dyrt abonnemang hos någon av de större operatörerna, så rekommenderar vi att du omedelbart byter mot ett billigare abonnemang. Jämförelsesajten Abonnemangsjakt.se har därför tagit fram 3 steg till dig som vill ha ett billigt mobilabonnemang.

 

 

1. Kolla först hur mycket mobildata du faktiskt använder

Logga in på ditt aktuella abonnemang och se hur mycket mobildata som du använder. Många tror att de behöver ett abonnemang med obegränsad data för att kunna surfa fritt, men så är det inte alltid. Är du ofta uppkopplad på wifi, så kan det visa sig att du använder mycket mindre data än du tror. Kolla därför upp hur mycket du använder idag, för att se om du faktiskt behöver all den mängd du har. Om du tilll exempel har operatören Vimla, så kan du kostnadsfritt nedgradera ditt abonnemang när du vill. Väldigt smidigt!

 

 

2. Ring din befintliga operatör och säg upp abonnemang

Om du är nöjd med din mobiloperatörer, men tycker att priset är lite högt, så rekommenderar vi att ni ringer dem. Säg att ni är redo att byta operatör för att kostnaden är för hög och lyssna på vad kundservice har att säga på andra sidan. I många fall vill de inte tappa dig som kund och är då redo att sänka priset på ditt abonnemang för att du ska stanna. Det här gör att du kan spara många hundralappar per månad. Det är däremot inte alltid det fungerar, därför ska du då gå vidare till nästa steg.

 

 

3. Jämför sedan billiga mobilabonnemang hos oberoende part

I det sista steget ska du se om du hittar ett mobilabonnemang som är billigare än ditt befintliga och det kan du göra hos till exempel Abonnemangsjakt. Du vet nu hur mycket data du behöver och kan börja jämföra operatörerna för att hitta det billigaste. Många aktörer har även kampanjer året runt, det innebär att du helst ska välja ett mobilabonnemang utan bindningstid. Då kan du enkelt byta till ett billigare året därpå eller om du av någon anledning skulle vara missnöjd.

 

 

Tänk också på att flera stora aktörer som bland annat Telenor bygger just nu ut sitt 5G nät och planerar att 99% av Sveriges befolkning ska ha tillgång till det år 2023. Passa på att uppgradera din telefon under de närmaste åren för att få tillgång till det blixtsnabba nätet.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL