3 smarta tips på hur du väljer den bästa väggkonsten för ditt hem


 

 

Väggkonst är en mycket viktig del av din rumsinredning. Den kan användas för att lägga till personlighet till ett rum och kan ofta ändra hela stämningen. Oavsett om det är en målning, foto, affisch eller annan form av väggkonst krävs ett noggrant valt för att hitta någonting som passar för den stämning du vill skapa och komplimenterar resten av rummet. Så vad är det bästa sättet att välja ditt hems väggkonst? Här är några experttips.

 

 

Tips #1: Ignorera trenderna

Det finns inget fel med att inspireras av olika stilar, men låt inte en kortvarig trend ha alltför stor inverkan på hur du väljer väggkonst. Om du är särskilt kär i en trend som troligtvis inte kommer vara bör du välja något temporärt, som en tavla eller självhäftande tapetserare i Bimago.

 

 

Tips #2: Fokusera på personlighet

Det viktiga med all dekor i ditt hem är att det representerar din personlighet samtidigt som allt fungerar tillsammans i harmoni.

Personaliserad väggkonst är en bra idé om du vill lägga till en personlig touch till din heminredning och visa upp din stil på ett originellt sätt. Du behöver dock inget eget konstverk för att visa upp personlighet, utan dina val talar mycket om dig.

Vissa människor föredrar moderna abstrakta målningar, medan andra föredrar klassiska verk som har stått tidstestet. Oavsett vem du är och vad du gillar kan dina tavlor tala för dig.

 

 

Tips #3: Tänk igenom storleken

Storleken på en ram eller en bild är avgörande för att du ska uppnå önskat utseende i ett rum.

Ett av de vanligaste misstaget som människor gör när de väljer konst till sina väggar är att de inte funderar på storleken av tavlan eller målningen de köper. Man bör alltid överväga hur stor eller liten man vill att konsten på sina väggar ska vara innan man köper den. Storleken kan ha lika stor inverkan som motiv och färgschema på bilden du hänger upp.

 

 

Slutgiltiga tankar

Att inreda ditt hem är aldrig lätt. Du måste ta hänsyn till stil, storlek och färger på rummet. Men förutom det handlar det om att skapa någonting som du älskar. Väggdekor är en konst, och därför finns det egentligen inget rätt eller fel. Det hjälper att känna till reglerna, som färgteori och hur du bör placera tavlor bredvid varandra, men dessa typer av regler är gjorda för att brytas. Ett av de bästa sätten för nybörjare att designa hemmet är att börja med temporärt väggdekor eftersom det låter dig experimentera tills du hittar något som verkligen talar till dig. Glöm inte att ha kul!

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL