62b170dadc4101037e075fe2
Zlatan tog hem ny ligatitel med Milan – lagets första scudetto på över tio år


Firade med cigarr och skumpa.

 

 

Under söndagskvällen kunde 40-åriga Zlatan Ibrahimovic bärga sin tolfte (två med Juventus drogs in på grund av Calciopoli-skandalen) ligatitel i karriären. Stjärnan hjälpte sitt lag till en på förhand överraskande ligaseger, närmare bestämt Milans första sedan 2011. Även då var Zlatan med i laget, då som en större stjärna och med mer profilerade lagkamrater.

 

“Den här vinsten är annorlunda. Det är ett helt annat lag. Ingen hade förväntat sig att vi skulle vinna. Sist vann jag med stora mästare som hade vunnit allt. För kanske 95 procent i det här laget är det första gången de vinner något. Det här känns mer”, säger han till TV4 efter matchen.

 

Zlatan har haft en viktig del i lagets framgångar och hyllats av tränaren Stefano Pioli, men i den här delen av sin karriären är det mer som en ledare än stjärna. Under våren har Zlatan haft problem med skador och endast startat elva ligamatcher. Frågan om hans framtid kom såklart också på tal, då hans kontrakt med Milan löper ut till sommaren. Hans agent och vän, Mino Raiola, gick dessutom bort nyligen.

 

“Jag ska inte gå in på detaljerna nu. Detaljerna kommer komma ut snart och då kan jag prata om det. Nu ska vi njuta av vinsten. Bara njuta”, säger han till TV4.

 

Se klipp på när Zlatan kommer ut med cigarr och champagne inför att laget tog emot scudetton nedan. I januari hade också den nya spelfilmen “Jag är Zlatan” premiär på svenska biografer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: AC Milan

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL