I lördags kväll tackades Zlatan Ibrahimovic av framför de svenska fansen på ett fullsatt Friends Arena i Stockholm. Detta efter en makalös karriär i det svenska fotbollslandslaget där han noterades för 122 landskamper, 62 mål och sex mästerskap.

I sitt tacktal passade han på att visa sin uppskattning för det svenska folket och fansens stöd genom åren, samtidigt som han i sedvanlig ordning hyllade sig själv som “den bästa någonsin”.

Han avslutade också med ett starkt budskap som i mångt och mycket inkapslar en del av hans gärning inom den svenska fotbollen och i samhället överlag.

”Till den yngre generationen vill jag säga: våga drömma stort. Om ni inte har kraft att drömma stort, luta er mot min resa och ta styrka från den. Jag är ett levande bevis på att ingenting är omöjligt, oavsett var du kommer ifrån”, sa han bland annat.

Avtackningen skedde en stund efter slutsignalen för Sveriges träningslandskamp mot Serbien. Matchen förlorade Sverige med 3-0.

Se även en filmisk sammanfattning av Zlatans landslagskarriär nedan och när han summerar den för Svensk Fotboll, bland annat genom att titta några av sina snyggaste mål.

Foto via @swemnt/Svensk Fotboll