Zlatan Ibrahimovic vinner Guldbollen för tolfte gången


Öppnar för landslagsspel i exklusiv intervju med Erik Niva.

 

 

På grund av coronpandemin valde Svenska Fotbollsförbundet att ställa in Fotbollsgalan i år och igår kväll sändes ersättaren Fotbollsåret 2020. Programmet sändes i två delar via TV4, TV4 Play och Fotbollskanalen.se. Precis som vanligt korades årets bästa svenska fotbollsspelare och för imponerande tolfte(!) gången i ordningen vann Zlatan Ibrahimovic Guldbollen. Diamantbollen togs hem av Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson.

 

På herrsidan prisades även Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski som årets back och mittfältare. Detta gjorde även Caroline Seger (mittfältare) och Frida Rolfö (forward).

 

I samband med priset fick Aftonbladets Erik Niva en exklusiv intervju med Zlatan i Milano, där tidningen även lämnade över priset till anfallsstjärnan. I den avslöjar han bland annat att han haft corona och att han saknar landslaget.

 

“Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet. För jag vill vara i Friends Arena, jag vill att det ska vara den Gula Muren eller den Gula Väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt… Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär”, menar Zlatan och på frågan om vad han skulle svara om Janne Andersson ringde säger han:

 

“Jag hade svarat… ‘Ge mig tid, jag ska tänka på det’. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det.”

 

Läs och se intervjun här och se alla vinnare från Fotbollsåret 2020 nedan!

 

 

Årets Målvakt
Jennifer Falk, Göteborg FC
Robin Olsen, Everton FC

 

Årets Back
Magdalena Eriksson, Chelsea FC
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

 

Årets Mittfältare
Caroline Seger, FC Rosengård
Dejan Kulusevski, Juventus FC

 

Årets Forward
Fridolina Rolfö, VfL Wolfsburg
Zlatan Ibrahimović, AC Milan

 

Årets domare
Tess Olofsson
Glenn Nyberg

 

Årets Futsalspelare
Hilma Lundqvist, Gais
Petrit Zhubi, IFK Göteborg Futsal

 

Årets E-fotbollsspelare
Olle ”Ollelito” Arbin

 

Piastipendiet
Kajsa Tornfalk

 

Fotbollskanalens hederspris
Happy Lovesan (före detta Tina Nordlund)

 

 

Foto: Fotbollskanalen

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL