Zlatan Ibrahimović avslutar sin fotbollskarriär 41 år gammal, bekräftar han själv på en presskonferens under natten mot måndagen.

Nyligen stod det klart att Zlatan Ibrahimovic kommer att lämna AC Milan efter säsongen, då parterna inte enats om ett nytt kontrakt. Den 41-årige svenske ikonen har varit rejält skadedrabbad under senaste året och har endast kunna spela fyra ligamatcher för Milanoklubben. Han har vunnit två ligatitlar med Milan där den senaste bucklan togs hem under fjolårssäsongen. Det blev totalt 163 tävlingsmatcher med 93 mål och 35 assist för Milan.

På söndagskvällen spelade AC Milan sin sista match för säsongen mot Hellas Verona och Zlatan fanns på plats för ett avsked till publiken. Redan på förhand hade uppgifter om ett tifo läckt i sociala medier, något som nu presenterades på plats. På Instagram skriver klubben:

“Gra𝐙𝐈e. Forever your people, forever your home ❤️🖤”

På ett mäktigt tifo över stora delar av långsidans läkare stod det även:

“GODBYE”

Efter matchen fick Zlatan möjlighet att tala till publiken och gav då ett kryptiskt meddelande till fansen på plats, där tårarna flödade bland många närvarande:

”Jag har svårt att andas, men det är okej. Jag har så många minnen och så många känslor härifrån. Den första gången jag kom till Milano gav ni mig glädje. Den andra gången gav ni mig kärlek.

Jag vill tacka min familj och alla som har stöttat mig. Jag vill tacka min andra familj: Spelarna. Jag vill tacka tränaren och hans stab för allt ert förtroende till mig. Jag vill tacka ledningen för den här möjligheten. Men framför allt, så vill jag tacka er, supportrarna.

Ni välkomnade mig med öppna armar och fick mig att känna mig hemma. Jag kommer att vara Milanista livet ut. Tiden är kommen att säga hejdå till fotbollen, men inte till er. Om ni har tur så ses vi igen. Forza Milan och adjö.”

På en efterföljande presskonferens bekräftade Zlatan att han lägger fotbollsskorna på hyllan och avslutar karriären. Han tackade journalisterna för tiden som varit och menade att inte ens frun Helena Seger och barnen kände till beslutet:

– Genom fotbollen har jag träffat människor och rest över hela världen, allt är tack vare fotbollen. Så mycket känslor. Milan har gett mig först glädje, sedan kärlek. Jag har känt mig hemma här sedan första dagen.

Zlatan påpekade även att det blir en helt ny tillvaro för honom och sa vidare:

– Jag kommer inte ha samma adrenalin, jag kommer inte ha ett program att följa, inte äta ihop med spelarna. Det kommer att bli en annan värld nu, men jag är redo, säger Ibrahimovic citerad av Aftonbladet.

Zlatan gjorde 511 mål på 866 ligamatcher och 62 mål på 122 landskamper för Sverige.

Foto: AC Milan