Zlatan Ibrahimovic har gjort återkomst i AC Milan: “Det kändes väldigt bra.”


 

 

Zlatan Ibrahimovic bekräftade under mellandagarna att han skrivit kontrakt med Serie A-klubben AC Milan, för säsongen ut och option på ytterligare ett år. Detta kom efter att Ibra avslutade karriären i MLS-klubben LA Galaxy i november månad. Sedan dess har spekulationer om Zlatans framtid varit hett nyhetsstoff, då han ryktats både till England och främst Italien. Valet föll slutligen på Milano-klubben där han spelade under början av 2010-talet i ett par säsonger.

 

 

I återkomsten till Milan och Serie A ställdes Zlatan och lagkamrater mot Sampdoria, bland annat med svenske Albin Ekdal. Matchen slutade 0-0 och Zlatan hade ett par hyggliga målchanser efter sitt inhopp i 54:e minuten. Till SVT Sport sade Zlatan efter matchen:

 

-Det kändes väldigt bra. Här har jag tillbringat mycket av min karriär. Det kändes skönt, vid uppvärmningen, all energi, all kärlek.

 

 

Efter Zlatans återkomst till Europa har spekulationer om en återkomst i svenska landslaget även hamnat på tapeten. Förbundskapten Janne Andersson uppgav då att Zlatan får höra av sig vid intresse att åter spela landslagsfotboll. Efter matchen mot Sampdoria fortsatte Zlatan och stängde ner alla rykten kring en återkomst i landslaget till fotbolls-EM 2020.

 

-De gör det bättre utan mig och har det bra.

 

 

I november stod det även klart att Zlatan blivit delägare i Hammarby Fotboll, något som skapat ilska bland Malmö FF-fans på bred front. Vid flera tillfällen har den nyresta statyn på Zlatan, vid Malmö Stadion, vandaliserats. Natten mot söndag gick någon eller några så hårt åt statyn att den välte mot kravallstaketet upptställt för att skydda mot skadegörelse. Nu är statyn bortforslad för reparation och röster höjs för att den permanent flyttas. Efter matchen mot Sampdoria kommenterade Zlatan händelserna med statyn för TV4 och citeras av TT säga följande:

 

– Jag lägger ingen uppmärksamhet på det, ingen energi. Det finns inget att säga. En dag kommer jag att säga mitt, men inte i dag.

 

 

I nästa match blir det bortamatch för AC Milan mot Cagliari, där landslagsmålvakten Robin Olsen vaktar stolparna. Matcherna från Seria A sänds på C More.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

VOLYMEN på San Siro när Zlatan byts in (ljud på!) 🙏

Ett inlägg delat av fotbollskanalen (@fotbollskanalen)


Visa det här inlägget på Instagram

Kärt svenskt återseende på San Siro 😁🇸🇪

Ett inlägg delat av fotbollskanalen (@fotbollskanalen)


Visa det här inlägget på Instagram

Zlatan is still Zlatan 😀 #IZBACK #SempreMilan

Ett inlägg delat av AC Milan (@acmilan)Publicerat:
RedaktionenNULL