6284dbc5b422e7360a0da4a2
Tyson Fury vann mot Deontay Wilder i titelmatch om WBC-titeln


 

 

Natten mot söndag gick en av boxningsvärldens mest omtalade matcher under 2020 av stapeln. Britten Tyson Fury tog sin an knockout-maskinen Deontay Wilder för en titelfajt i Las Vegas. Fury började matchen aggressivt och redan i tredje ronden fick Wilder problem efter en serie träffar mot ena örat. Efter att Fury fortsatt dominera så tog matchen slut i rond sju då amerikanens ringhörna kastade in handduken. Wilder citerades av SVT Sport säga efter matchen:

 

– Jag gick in i den här matchen med ett skadat ben, men det är ingen ursäkt. Jag önskar bara att jag fått chansen att kriga vidare för jag tror på min försvarsförmåga.

 

Fury hyllade å sin sida Wilder:

– Deontay visade en mästares hjärta. Jag sänkte honom med en klockren höger och han krigade på till sjunde ronden. Han kommer tillbaka och blir säkert mästare igen en dag.

 

 

Tyson Fury var efter matchen överlycklig och bjöd publiken på allsång med publiken och framförde Don McLeans ”American Pie”. Se klippet nedan!

 

 

Vinsten innebär att Tyson Fury tagit över Wilders WBC-titel och har hela 30 segrar och en oavgjord. Landsmannen Anthony Joshua har de andra tre stora VM-titlarna (IBF, WBA och WBO) och obekräftade uppgifter gör gällande att en titelmatch om alla fyra bälten kan vänta senare under 2020.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

Skivkontrakt nästa för Tyson Fury? ?? Segern i all ära – men det här var NÄSTAN lika imponerande ?

Ett inlägg delat av Viaplay Sport Sverige (@viaplaysport)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL