62b170dadc4101037e075fe2
Klart för Tyson Fury vs. Deontay Wilder i Las Vegas – Viaplay sänder matchen om tungviktstiteln


 

 

Det är återigen dags för en av boxningsvärldens mest uppsnackade matcher, när engelske världsmästaren Tyson Fury och amerikanska knockoutmaskinen Deontay Wilder möts en tredje gång i oktober månad. Matchen kommer visas på Viaplay, som beskriver upprinnelsen till den stundande matchen i ett pressutskick:

 

“Det första mötet avgjordes i december 2018 sedan Fury återvänt till boxningen efter en lång kamp mot missbruk och depression som tvingat honom ge upp sina VM-bälten. Den karismatiske engelsmannen, ”Gipsy King” kallad, bantade ned sig 50 kilo för att möta världens farligaste boxare. Efter att ha blivit tungt nedslagen i 12:e ronden reste sig Fury mot alla odds och matchen dömdes oavgjort.”

 

 

När det blev returmöte i februari 2020 tog Fury hem segern över Wilder och vann klart. Nu ska debåda göra upp en gång för alla. Fury är obesegrad i 31 proffsmatcher (30-0-1) medan Wilder har slagit hela 41 knockouter på sina 44 matcher (42-1-1). Svenske boxaren Otto Wallin, som mötte Fur 2018, säger inför mötet:

 

– Fury är klar favorit för mig, han är nummer ett i tungvikten just nu. Men det går aldrig räkna bort Wilder då han slår så fruktansvärt hårt. Fury är skicklig på att utnyttja sin storlek. Men jag lyckades neutralisera det, så istället bytte han taktik och boxades mer aggressivt den andra delen av matchen.

 

 

Den 9 oktober 2021 är det dags för tungviktsmästaren Tyson Fury möta Deontay Wilder en tredje gång. Matchen om Furys WBC-titel går i Las Vegas och sänds exklusivt på Viaplay PPV.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL