Det blir ett fotbolls-VM för svensk fotboll ändå. Igår kväll säkrade det svenska damlandslaget avancemanget från sin kvalgrupp efter en sen kvittering mot Irland.

Ja, det räckte faktiskt med ett kryss i den kluriga matchen mot Irland för att Sverige skulle gå till fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland nästa år. Och de drygt 12 000 åskådarna i Göteborg skulle få en rysare, då Irland tog ledningen i den första halvleken. Det skulle sedan dröja till matchens sista 10-15 minuter innan anfallsstjärnan Kosovare Asllani kunde sätta en vacker kvittering.

“Det var en tuff match mot en tuff motståndare”, konstaterade Fridolina Rolfö i SVT efter matchen.

Med en match kvar i VM-kvalet ligger Sverige på ointagliga 19 poäng i kvalgruppen. Nu väntar Brasilien på Friends Arena klockan 18.30 den 28 juni inför sommarens EM-slutspel härnäst för svensk del. I turneringen i England kommer man bära sin nya, kaxiga EM-tröja som lanserades förra veckan.

Illustration: Marielle Rodin Art