6284dbc5b422e7360a0da4a2
Se Lionel Messis tårfyllda avsked i FC Barcelona: “Jag vill inte lämna den här klubben…”


Superstjärnan kan flytta till Ligue 1-laget PSG.

 

 

I slutet av förra veckan kom nyheten att den argentinske superstjärnan Lionel Messi inte kommer att fortsätta i FC Barcelona, efter hela 21 år i klubben. Messi kom till den katalanska klubben redan som 13-åring och har sedan dess gjort 672 mål på 778 matcher.

 

Klubben bekräftade förra veckan att klubben inte kommer kunna kontraktera Messi, som blev så kallad “free agent” från 1 juli. Ekonomiska restriktioner och regler i La Liga gör att klubben inte ha utrymme att avlöna Messi, trots att han gått med på att sänka sin lön med hela 50% inför kommande säsonger. På hemsidan stod det att läsa:

 

“Despite FC Barcelona and Lionel Messi having reached an agreement and the clear intention of both parties to sign a new contract today, this cannot happen because of Spanish LaLiga regulations on player registration. As a result of this situation, Messi shall not be staying on at FC Barcelona. Both parties deeply regret that the wishes of the player and the club will ultimately not be fulfilled.”

 

 

På söndagen tog Messi farväl av FC Barcelona vid en känsloladdad presskonferens där han förklarade sina känslor inför att lämna klubben. Han sade bland annat, citerad av Expressen:


“Jag var övertygad om att jag skulle bli kvar. Jag gjorde allt i min makt för att stanna och Barcelona kunde inte göra mer på grund av La Liga.”

 

Redan förra sommaren var det nära att Messi lämnade FC Barcelona på egen begäran. Han ändrade sig då och förklarade vidare:

 

“Men nu ville jag stanna, det är därför jag är ledsen. Jag vill inte lämna den här klubben, det är klubben jag älskar och jag förväntade mig inte att det här skulle hända.”

 

 

Nu uppger flera medier att Leo Messi är aktuell för den franska storklubben Paris St Germain, med storstjärnor som Neymar Jr och Kylian Mbappé i laget. Han ska ha erbjudits ett tvåårskontrakt värt 25 miljoner euro per säsong, efter skatt. PSG tränas även av argentinaren Mauricio Pochettino som uppges ha pratat med Messi på telefon efter beskedet om Barcelona-sortin.

 

Messi själv uppgav på söndagen att inga beslut om framtiden har tagits ännu.

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av FC Barcelona (@fcbarcelona)

 

Foto: FC Barcelona

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL