Quaison och Guidetti försvarar Janne Andersson efter Zlatan-kritik


“Det får stå för honom”.

 

 

Under söndagen gick Zlatan Ibrahimovic till attack mot förbundskaptenen Janne Andersson efter att ha bänkat superlöftet Dejan Kulusevski i Nations League-matchen mot Frankrike dagen innan. Efter matchen riktade ungtuppen själv kritik mot Andersson i direktsändning och sa att han var “chockad” över att inte vara med i startelvan. En uppfattning som Zlatan uppenbarligen verkar dela, då han tillsammans med en Aftonbladet-artikel skrev på Twitter:

 

“Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll.”

 

 

Zlatan har även kritiserat tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén för att medvetet utesluta spelare med invandrarbakgrund, vilket förmodligen är en del av budskapet även här.

 

Några som försvarar Janne Andersson är dock stjärnorna Robin Quaison och John Guidetti.

 

“Det är hans åsikt. Det är lite tråkigt att han ska gå ut och säga hela tiden vad han tycker och tänker om Janne. Han får säga vad han vill men det kan blir irriterande när man sitter här och får höra sådana saker hela tiden. Han vet vad han gör men det är lite irriterande”, sa den förstnämnda under en livechatt med Aftonbladets läsare.

 

“Han kanske vill landslagets bästa och tycker att det är för landslagets bästa, jag vet inte hur han tänker. Det får stå för honom.”

 

Även John Guidetti backar förbundskaptenen och säger till Fotbollskanalen:

 

“…i slutändan är det Janne som bestämmer och kollar man på vad han har gjort med det svenska landslaget så tror jag ingen i det här rummet eller hela Sverige kan säga att Janne gjort ett dåligt jobb. Han har gjort ett fantastiskt jobb. Uppenbarligen gör han något rätt. Folk får tycka och tänka, men det är Janne som bestämmer.”

 

Sverige förlorade matchen mot Frankrike med 0-1 och möter Portugal i nästa matchs om spelas imorgon tisdag kl 20.45.

 

 

Foto: adidas / Zlatan Ibrahimovic Parfums

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL