62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Officiellt: Leo Messi är klar för franska storklubben PSG


 

 

Efter att Barcelona och Leo Messi gått skilda vägar efter 21 år, i slutet av förra veckan, började spekulationerna om vilken klubb superstjärnan skulle hamna i. Redan förra sommaren, när Messi ville lämna, fanns den franska storklubben Paris St Germain på radarn – ett intresse som förnyades när kontraktssituationen inte gick att lösa med FC Barcelona.

 

Efter dagar av spekulationer och rykten flög den den argentinska superstjärnan till Paris på tisdagen, med ett enormt pressuppbåd i ryggen. Hans pappa, tillika agent, bekräftade redan på flygplatsen i Barcelona att sonen skulle gå till PSG. Enligt samstämmiga uppgifter signerade Leo Messi ett kontrakt över två år med den franska storklubben, till 2023. Han får tröjnummer 30, vilket han hade i början av sin karriär i Barca. Messi uppges få en lön på 35 miljoner euro per säsong och en sign on-bonus på 25 miljoner euro.

 

I PSG gör Messi sällskap med nyförvärv som Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos, Gini Wijnaldum och lär bilda en mäktig anfallstrio med Neymar Jr. och Kylian Mbappé. På onsdag förmiddag håller PSG presskonferens där Leo Messi ska presenteras vidare.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL