62b170dadc4101037e075fe2
Norska storstjärnan Erling Haaland klar för Manchester City


 

 

Sedan han exploderade på den internationella fotbollsscenen har den norska supertalangen Erling Haaland omgärdats av rykten. Klubbar som Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain och Manchester City har nämnts som mest troliga klubbadresser och nu står det klart att de sistnämnda blir klubben som säkrat norrmannens underskrift. Haaland kommer därmed lämna tyska Dortmund till sommaren och ansluta till vad som verkar bli årets engelska mästare.

 

Övergångssumman sägs ligga på 640 miljoner kronor, vilket reflekterar den utköpsklausul anfallaren hade i sitt kontrakt. Enligt transferjournalisten Fabrizio Romano kommer dock affären kosta Manchester City upp emot 2,6 miljarder kronor totalt – om man räknar in agentarvoden, personlig sign-on och lönekostnader. De sistnämnda uppges ligga på 4,6 miljoner kronor i veckan, men enligt ett Fotbollskanalen har City skrivit i ett pressmeddelande att det personliga avtalet inte är helt klart.

 

Erling Haaland anslöt till Borussia Dortmund i januari 2020 och har stått för 21 fullträffar på 23 matcher under den pågående Bundesliga-säsongen samt 13 mål på 11 matcher under de två senaste åren i Champions League.

 

 

 

 

Foto: Bundesliga

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL