Nätade för tredje gången i rad på Etihad.

Igår spelades stormatchen Manchester City – Tottenham på de förstnämndas hemmaarena Etihad Stadium i Manchester. Med från start fans Dejan Kulusevski som i år varit helt ordinare i London-lagets startelva och bidragit stort till lagets lovande säsongsinledning.

Matchen startade i högt tempo och var knappast innehållsfattig, då Tottenhams lagkapten och stjärna Heung-Min Son gav bortlaget ledningen efter 6 minuters spel, på assist av Dejan. Men bara 3 minuter senare skulle han sätta bollen i eget nät. Efter en halvtimme tog sedan City ledningen med 2-1 genom Phil Foden.

I den andra halvleken kämpade sig Spurs tillbaka och kvitterade till 2-2 efter ett mål av Giovani Lo Celso innan inhoppande Jack Grealish återigen gav City ledningen med knappt 10 minuter kvar av ordinarie tid. Men, med beslutsamhet och mod kunde Dejan Kulusevski stånga in kvitteringsmålet i slutskedet. Målet firade han genom att imitera LeBron James målgest.

Matchen slutade med ännu mer dramatik då domaren Simon Hooper av allt att döma gjorde en jättemiss i matchens sista sekunder. Norrmannen Erling Haaland mötte ett uppspel och fick en liten spark mot foten, men höll sig på fötterna och spelade sedan en lysande boll som satte Grealish i friläge, men då blåste domaren av för frispark. Detta efter att först ha visat fördel.

Etihad har varit något av en favoritarena för svensken som för tredje matchen i rad gjorde mål mot City på deras hemmaarena. Slutresultatet innebär att de ljusblåa tappar ytterligare 2 poäng i titelracet, medan Spurs alltjämt hänger kvar på en Europa League-plats.