Klart: Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby


“Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien.”

 

 

Efter gårdagens vilda spekulationer, som kom efter att Zlatan postat ett klipp med en Hammarby-tröja med sitt namn på ryggen, står det nu klart att fotbollsstjärnan köper en fjärdedel i det allsvenska fotbollslaget.

 

– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger han i en lång intervju.

 

Delägarskapet kom till efter att Zlatan fått kontakt med amerikanska Anschutz Entertainment Group, AEG, som äger stjärnans nuvarande klubb Los Angeles Galaxy. De ägde nämligen dessutom knappt hälften av aktierna i Hammarby Fotboll AB, som Zlatan nu köpt 50 procent av.

 

– Jag hade kommit överens med teamet från Hammarby och AEG om att få den här grejen så global som möjligt. Vi skulle synas över hela världen. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Alla ska veta vilka Hammarby är och när man ser loggan ska man förstå: det där är Hammarby, säger han till Sportbladet.

 

Ordförande i Hammarby Fotboll, Richard von Yxkull, är just nu på plats i Los Angeles tillsammans med representanter från AEG Sverige för att träffa Zlatan samt AEG i Los Angeles och organisera sig. Han är självklart positiv till delägarskapet och säger till tidningen:

 

– Det är väldigt positivt. Att vi som klubb befinner oss i en situation där vi får in en kille som Zlatan i organisationen är så fantastiskt spännande. Han står för den vinnarmentalitet och passion som vi vill ha i Hammarby. Han kommer ge oss ytterligare energi i vår utveckling framöver.

 

I intervjun avfärdar dock Zlatan fortsatt tanken om att spela i Allsvenskan.

 

– Jag har sagt i tio år att jag inte ska spela fotboll i allsvenskan. Det kommer inte att hända.

 

Zlatan Ibrahimovic lämnar som bekant Los Angeles Galaxy efter säsongen och spekulationerna kring spelarens nästa klubb fortsätter och kommer säkerligen öka i kraft framöver. Han har bland annat kopplats till Serie A-klubbarna Bologna och Milan samt Premier League-laget Tottenham, detta efter att hans forna tränare José Mourinho tagit över klubben.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

@hammarbyfotboll

Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

 

 

Foto: AEG

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL