62b170dadc4101037e075fe2
KLART: Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i svenska landslaget


“Guds återkomst”

 

 

Efter månader av spekulationer bekräftar förbundskapten Janne Andersson att Zlatan Ibrahimovic finns med i den svenska landslagstruppen, till de kommande matcherna i VM-kvalet under slutet av mars månad. På tisdagen togs Zlatan ut i Janne Anderssons trupp till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo (25 och 28 mars) samt träningsmatchen mot Estland (31 mars). Janne Andersson kommmenterar uttagningen av Zlatan på förbundets hemsida:

 

– Först och främst så är det en väldigt bra fotbollsspelare, den bästa vi haft i Sverige. Det är så klart väldigt roligt att han vill komma tillbaka. Förutom det han kan bidra med på planen så har han ju en otrolig erfarenhet och kan bidra med den till andra spelare i laget.

 

 

Zlatan själv tycks vara nöjd och belåten över återkomsten och postade strax efter uttagningen ett inlägg på Instagram med texten “The return of the God @swemnt”. Det är hela fem år sedan Zlatan tackade för sig i landslaget efter EM 2016. Då hade Malmösonen gjort hela 166 landskamper och 62 mål, flest genom tiderna.

 

 

Truppen till EM-slutspelet kommer att presenteras 18 maj 2021, följt av träningsmatcher mot Finland och Armenien på Friends Arena under ett träningsläger. I början av juni bär det av mot Dublin på Irland, där svenska landslaget inleder EM-slutspelet och kommer ha sin bas under sommarens mästerskap.

 

 

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sweden Men’s National Team. (@swemnt)

 

 

Foto: Zlatan Ibrahimovic Parfums / Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL