Igår kväll fullbordades gruppspelet i fotbolls-EM, när de sista matcherna i grupp E och grupp F spelades. Därmed vet vi nu vilka 16 nationer som går vidare till åttondelsfinalerna och fortfarande har en chans att ta hem mästerskapet.

Kvällens tidiga matcher slutade med svala resultatet för neutrala åskådare. Slovakien och Rumänien delade på poängen i deras 1-1 match, medan Belgien inte lyckades få hål på ett tappert kämpande Ukraina, som otroligt snopet därmed missar slutspelet som första lag med 4 poäng. Detta efter att samtliga lag i gruppen samlat ihop just 4 poäng, men det räckte alltså ändå inte.

Senare under kvällen vilade Portugal flera stjärnspelare i sitt möte med Georgien, då man redan var klara för åttondelsfinal. Det får ändå ses som en bragd att de senare lyckades vinna matchen med 2-0 och därmed är klara för slutspel. Likaså Turkiet, som lyckades knipa 3 poäng i slutminuterna av matchen mot Tjeckien. Slutresultatet blev 2-1.

Detta betyder att åttondelsmötena nu är spikade och nedan går att se vilka matcher vi har framför oss med start lördag 18.00. För samtliga sändningstider och kanaler, se vår EM-guide här!

Foto: UEFA