Jonas-Isaiah-LS
Jonas Jerebkos nya lag Boston Celtics fortsätter klättra


 

 

Som tidigare rapporterat blev Jonas Jerebko bytt till Boston Celtics tillsammans med Isaiah Thomas. Vanligtvis brukar det ta en viss tid innan spelarna integreras i coachens system men det här Celtics-laget fortsätter att spela bra basket. Den unge coach Brad Stevens har lyckats behålla lagkemin högt uppe trots alla spelare som har kommit in och gått till andra lag. Rajon Rondo som var Celtics sista stjärnspelare sen de vann ligan år 2008 blev bytt till Dallas Mavericks och Jeff Green som också var lagets bästa poängplockare blev bytt till Memphis Grizzlies. Med det atletiska och defensiva guard-paret Marcus Smart och Avery Bradley så har Boston Celtics en väldigt stabil grund att bygga upp laget kring.

 

 

Spelsystemet som den unge coachen Brad Stevens har implementerat i laget har resulterat i att Celtics faktiskt har en bra chans till att nå slutspelet, Stevens får ut det bästa av sina spelare utan att låta spelet hänga kring endast en stjärnspelare. Jonas Jerebko har redan haft två fantastiska matcher samtidigt som den lille Isaiah Thomas efter bytet till Celtics har blivit nämnd till veckans spelare i Eastern Conference.

 

Jonas berättade själv i en intervju under helgen att hans spelstil passar väldigt bra in i coach Stevens system. Celtics ligger nu endast en vinst under Charlotte Hornets (Jeffery Taylors lag) som för tillfället har den 8:e platsen i Eastern Conference, med andra ord den sista slutspelsplatsen. Säsongen slutar i april och det finns fortfarande gott om chans för Boston att ta en slutspelsplats. Kommer vi få se en svensk spelare i det här årets NBA-slutspel? Det återstår att se.

 

 

Se Celtics vinst mot Utah Jazz inatt:

 

 

 

Se Jerebko prata om sin roll i det här Celtics-laget:

 

 

 

//Artin HojatPublicerat:
RedaktionenNULL