6284dbc5b422e7360a0da4a2
Italien är vinnare av fotbolls-EM 2021 – slog England på straffar


 

 

Efter fyra veckor av fotboll på högsta nivå runt om i Europa, avgjordes så fotbolls-EM på Wembley i London på söndagskvällen. Italien hamnade tidigt i underläge mot England efter mål av Luke Shaw i den andra matchminuten. I slutet av matchen lyckades Leonardo Bonucci forcera in en kvitteringsboll som tog matchen till förlängning.

 

Efter 30 minuters övertid var det fortfarande oavgjort vilket tog EM-finalen till en dramatisk straffläggning där Paris St Germains nyförvärv Gianluigi Donnarumma blev en gigant, efter flera räddade straffar på skott från Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka. Målvakten utsågs även till turneringens bästa spelare av UEFA.

 

 

Efterspelet till matchen kom dock att handla om de engelska fansens besvikelse, som i vissa fall mynnade ut i slagsmål och bråk på Londons gator. Mer bekant så drabbades även flera spelare av rasistiska kommentarer i sociala medier, något UEFA snabbt fördömde på söndagskvällen.

 

”FA fördömer starkt alla former av diskriminering och är förskräckt av online-rasismen som har riktats mot några av våra spelare på sociala medier. Vi kan inte vara tydligare gällande att någon bakom ett sådant motbjudande beteende inte är välkommen att följa landslaget. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja de drabbade spelarna samtidigt som vi uppmanar till tuffast möjliga straff för alla ansvariga”.

 

Även brittiske premiärminisistern säger att näthatet är oacceptabelt och hyllar spelarna:

 

”Det engelska laget förtjänar att ropas ut som hjältar, inte att bli rasistiskt trakasserade på sociala medier. De ansvariga för de här förskräckliga illgärningarna borde skämmas…”

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av UEFA EURO 2020 (@euro2020)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL