60361bd489c0ae51e83f60c2
Fotbollsikonen Diego Maradona död – blev 60 år gammal


 

 

Den argentiska fotbollslegendaren Diego Armando Maradona har dött. Detta rapporterade Argentinas största dagstidning Clarin igår eftermiddag svensk tid. Dödsorsaken sägs vara en hjärtattack, vilket kanske inte är överraskande med tanke på hur fotbollsstjärnan levde när han var på toppen, något som skildrades i dokumentären “Diego Maradona” som släpptes i fjol.

 

”Du tog oss till toppen av världen. Du gjorde oss oerhört lyckliga. Du var den störste av alla. Tack för att du funnits, Diego. Vi kommer att sakna dig hela livet”, skriver Argentinas president Alberto Fernández på Twitter.

 

Under karriären spelade han i storklubbar som Napoli, Boca Juniors och FC Barcelona. Utöver en framgångsrik karriär i klubblagsfotbollen var en av höjdpunkterna i karriären 1986, när Maradona tog sitt Argentina till VM-guld och utsågs till turneringens bästa spelare. I samma turnering myntades uttrycket “Guds hand”, efter att han “nickat” in det avgörande målet mot rivalen England i kvartsfinalen. Han ansågs av många som den bästa fotbollsspelaren genom tiderna.

 

Se “Diego Maradona” via SVT Play här.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL