Colin Kaepernick kritiserar NFL med skrivelse till ligans ägare


 

 

29-årige NFL-spelaren Colin Kaepernick var den första spelaren i den amerikanska fotbollsligan NFL att knäböja under nationalsången för att uppmärksamma rasism, polisvåld och sociala orättvisor i USA.

 

Kaepernick har därefter stått utan klubb sedan han bröt kontraktet med San Francisco 49ers. Efter att inte ha kontrakterats av en ny klubb väljer Kaepernick nu att rikta en officiell skrivelse till NFL. I sin kritik mot NFL hävdar spelaren att ägarna ingått en tyst och olovlig överenskommelse om att inte kontraktera honom. I ett uttalande skriver advokaten Mark Geragos:

 


“Om NFL vill vara en liga som bygger på meriter får fredliga och principfasta protester inte bli bestraffade och idrottare ska inte nekas anställning baserat på en politisk provokation från den verkställande makten för landets styrelse…”

 

 

“Ett sådant prejudikat är ett hot alla patriotiska amerikaner och påminner om våra mörkaste dagar som nation.”

 

 

Senare i veckan ska NFL-ägarna ha ett möte där frågan om knäböjande vid nationalsången antas vara en av punkterna för diskussion.

 

 

 

Kaepernick har under senaste månaderna fått massivt stöd bland musikprofiler som Eminem, J. Cole, Common och många fler. Bland annat uttryckte Kaepernick tacksamhet mot Eminem som uppmärksammade hans ställningstagande i den uppmärksammade BET-cyphern förra veckan. Han har även dragit igång projektet “Know Your Right Camp” för att upplysa människor om deras rättigheter i ett demokratiskt USA, bland annat med stöd av G-Eazy.

 

I appreciate you @eminem ✊?

Ett inlägg delat av colin kaepernick (@kaepernick7)

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL