Den brittiske rapparen Slowthai är åtalad för våldtäkt. Slowthai, vars riktiga namn är Tyron Frampton, åtalas för både oral och vaginal penetrering av en kvinna utan hennes samtycke. Våldtäkten ska ha ägt rum i Oxford i september 2021. 

Enligt publikationen The Guardian mötte Tyron Frampton den brittiska juryn i tisdags via ett videosamtal för att bekräfta hans namn, födelseplats och var han bor i nuläget. Under videosamtalet sa den brittiska åklagarmyndighetens advokat Adam Yar Khan att fallet måste prövas i Crown Court, vilket är domstolen som hanterar de grövsta fallen i England och Wales. Där kommer fallet att prövas av både en domare och en jury.

Tyron Frampton är nu släppt mot borgen men kommer att möta Oxfords Crown Court nästa månad.

I ett inlägg på Instagram nekar rapparen våldtäkten och skriver istället att han är oskyldig och ber sina lyssnare att inte kommentera händelsen.

Uppdatering:

Slowthai skulle uppträda i Stockholm den 24 maj 2023, något som utannonserades i vintras. Nu har dock har artistens framträdande tagits bort från Trädgårdens hemsida, vilket torde innebära att spelningen är inställd. Slowthai har även avbokats från flera större brittiska festivaler på grund av åtalet, däribland Glastonbury och Reading + Leeds-festivalen.

Foto: George Muncey

65ba07add7a32f7b0a037f23