Förra veckan släppte slowthai sitt nya album “UGLY”. Den brittiske rapparen och artisten slog igenom med sitt debutalbum “Nothing Great About Britain” 2019 och följde upp det med det hyllade albumet “Tyron” 2021. På den nya skivan tar ännu ett steg mot det mer noise-orienterade och rockiga sound som har funnits med på de båda tidigare albumen. På “UGLY” hoppar Northampton-artisten fritt mellan alternativ rock, elektronisk musik, punk och hiphop.

Nu står det klart att slowthai kommer till Sverige för att öppna sommaren på Trädgården Live Sessions i Stockholm. Samtidigt presenteras även spelningar med Dina Ögon, Jadu Heart (UK) och Unknown Mortal Orchestra (NZ). Tobias Sedlacek, artistbokare Trädgården, säger i ett pressmeddelande:

”Trädgården är ju lite unikt i och med att vi har haft en dedikerad publik i över 10 år, men också för att
Trädgården är så hårt förknippat med den där förtrollande sommarkvällen där man kan se sina favoritartister. Våra gäster är grymma på att bidra till en magiskt stämning vilket i sin tur lockar fram det bästa av våra artister, de kommer nära varandra vilket har skapat många minnesvärda kvällar.”

slowthai (UK) uppträder live på Trädgården Live Sessions den 24 maj 2023. Mer info här!

Foto: George Muncey

6412e4b25c415800cc0e8973