Spotify stöttar musiker med kampanjen Spotify COVID-19 Music Relief


 

 

I spåren av coronapandemin har Spotify lanserat kampanjen COVID-19 Music Relief – ett initiativ från Spotify för att stötta artister och musikskapare genom att erbjuda finansiell hjälp. Hittills har Spotify samarbetat med MusiCares (US), PRS Foundation (UK), Help Musicians (UK) och nu inleds också ett samarbete med svenska Musikerförbundet. Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify,säger i ett pressutskick:

 

– Hela musik-Sverige, från scenarbetaren till musikern och artisten, påverkas märkbart av den kris som uppstått till följd av COVID-19-utbrottet. Artister når dagligen ut till nya och befintliga fans genom Spotify, men livescenen är minst lika viktig och där förlorar många verksamma nu dramatiskt inkomster. Genom Spotify COVID-19 Music Reliefs samarbete med Musikerförbundet vill vi hjälpa artister och musikskapare att överleva ekonomiskt i dessa utmanande tider. Ditt bidrag gör skillnad, och därför hoppas jag innerligt att alla som har möjlighet att hjälpa till gör det.

 

 

Musikerförbundet representerar Sveriges alla professionella musiker och artister. Med anledning av COVID-19 pandemin har förbundet startat en krisfond vars syfte är att dela ut stipendier till musiker, artister och scenarbetare som är verksamma inom Musikerförbundets verksamhetsområde och har lidit ekonomisk skada av COVID-19 pandemin. Mer information om fonden och ansökan finns att läsa här. Jan Granvik, förbundsordförande Musikerförbundet, säger vidare:

 

– Många musiker och artister har över en natt förlorat sina inkomster på grund av COVID-19 epidemin och hamnat i en mycket besvärlig ekonomisk situation. I det läget är det är oerhört glädjande att Spotify stöttar Musikerförbundets krisfond, för att hjälpa dessa utsatta musiker och artister. Det är även en viktig signal till övriga aktörer i musikbranschen, om vi alla hjälps åt så kommer det att göra skillnad!

 

Spotifys stöd innebär en engångsdonation och därefter kommer alla donationer som görs via Spotify COVID-19 Music Relief-hemsidan att matchas av Spotify, med motsvarande summa, upp till totalt 10 miljoner dollar globalt.

 

 


Visa det här inlägget på Instagram

The global music community needs us all. Help us to uplift organizations that offer relief at the link in bio. #SpotifyMusicRelief

Ett inlägg delat av Spotify (@spotify)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL