62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Skate Nation släpper fotobok om skateboardkulturens integrerande kraft


 

 

Projektet Skate Nation startades av företagsledaren och skatearen Viktor Telégin, som i samband med den stora flyktingströmmen 2015 fick en idé. Han hade själv erfarit hur viktig skateboardåkningen kan vara för en ung person och ville nu ge samma möjlighet till alla unga som kom till Sverige från Afghanistan och Syrien. Tillsammans med Fryshuset startade han projektet Skate Nation, och nu släpps fotoboken med samma namn.

 

Bakom fotona står fotografen Dennis Olzon, som är en av Stockholms många skateboardåkare som har engagerat sig ideellt i Skate Nations verksamhet på olika sätt. Resultatet har blivit en fotobok med unika bilder på nyanlända barn och unga som finner ett sammanhang, en gemenskap och en kärlek för livet i skateboardåkningen och allt runt omkring.

 

Förutom bilderna skildrar boken också i text några av de livsöden som hittat till Skate Nation och funnit en väg in i det svenska samhället. Skate Nations unga ledare beskriver med egna ord sina fantastiska resor och hur de blev en del av nationen där alla är välkomna.

 

Boken Skate Nation kan beställas via www.chpobrand.com eller köpas på butikerna Stuntwood och Brädkultur i Stockholm. Den har möjliggjorts med stöd från Allmänna Arvsfonden. Mer info om Skate Nation finns via www.skatenation.se

 

 

 

 

Foto: Pressbild/Dennis Olzon

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL