2022 lanserade festivalen Way Out West ett skateområde som festivalen idag kan meddela återvänder för tredje året i rad. 

Området med skate i fokus kommer, precis som förra året, att nyttjas av både besökare och inbjudna åkare i världsklass under flaggen Skate Garden. Området blir som en festival i festivalen med en mängd olika happenings under festivalens tre dagar, bland annat smygpremiärer av kommande dokumentärer om svensk skatehistoria och panelsamtal. Ämnen som kommer att behandlas inkluderar skateboardens sportifiering och dess roll i staden som kommer att diskuteras av betydande röster från skateboardvärlden. Dessutom tar Vans med sig den europeiska skatetävlingen “Vans Shop Riot” som går av stapeln som en del av festivalen. 

Rampen, som i år är större än tidigare, kommer att kunna användas av både besökare som har tagit med egna brädor och professionella åkare. Efter festivalens genomförande kommer rampen nyttjas i Eslövs kommun där Skate Nation kommer att använda den för att främja integration i socioekonomiskt utsatta områden. 

– Att göra något tre år i rad är verkligen ett kvitto på att något är en tradition och inte en engångsgrej. Det känns extra kul att Skate Garden växer så för varje år. Jag ser så mycket fram emot panelsamtalen där vi kommer diskutera ämnen som jag anser är otroligt viktiga för kulturens framtid. Det borde ingen missa, vare sig man åker skateboard eller inte.Tävlingarna vill man såklart inte heller missa. Det vet alla som var där förra året – svårslagen underhållning! säger Mateo Cabrejas Bergil, projektledare för Skate Garden.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se!

Foto: Pressbild