R Kelly fälld på samtliga åtalspunkter av jury – riskerar livstids fängelse


 

 

R&B-stjärnan R Kelly fälldes för samtliga brott som han stått åtalad för vid en rättegång i Brooklyn, New York, på måndagskvällen svensk tid. Han stod åtalad mot sitt nekande för bland annat sexuella övergrepp på ett tjugotal kvinnor, sexuellt utnyttjande av minderårig, utpressning, koppleri och mutbrott. Efter att juryn fann artisten skyldig så satt R Kelly orörlig i rättssalen och hans ansikte doldes av en ansiktsmask, skriver New York Times.

 

Utöver åtalet i New York är R Kelly även åtalad i Chicago och i Minnesota, för bland annat barnpornografibrott. Domen faller den 4 maj 2022, vilket uppges bero på att de andra rättegångsprocesserna ska slutföras. Enligt CNN kan påföljden bli årtionden i fängelse, medan TMZ uppger att Kelly riskerar livstids fängelse.

 

 

I den uppmärksammade dokumentärserien ”Surviving R Kelly”, som släpptes i januari 2019, gestalades hur R Kelly under åratal utnyttjat kvinnor som en så kallad “predator”. Åklagaren Jacquelyn Kasulis påpekade efter juryns utslag att kvinnornas röster fick en avgörande betydelse i rättssalen.

 

 

 

 

Foto: Chicago Police

 Publicerat:
RedaktionenNULL