Polisens jakt på Einárs mördare fortsätter – förövare ska ha filmats 

 

Jakten på Einárs mördare fortsätter. Under söndagen uppgav polisens presstalesperson Carina Skagerlind att man knackat dörr i området men att ingen forfarande har gripits.

 

“Vi hade dörrknackning i går, och vi kommer gå igenom resultatet av det. Trygghetsarbetet ute i området med kontakten med människor fortsätter i dag också”, säger hon till Aftonbladet.

 

I övrigt finns inte mycket nytt, utan polisen är mycket förtegen kring utredningen.

 

“Det är lite locket på nu, så att utredningen kan jobba på ordentligt”, säger Skagerlind.

 

Det var sent i torsdags kväll som den 19-årige rapparen sköts till döds med flera skott på en innergård i Hammarby sjöstad i Stockholm. Polisen har tidigare uppgett att det finns vittnesuppgifter om att en eller två personer sprang från platsen efter skotten och de ska även ha fångats på film av kameror i området.

 

Kort efter skjutningen började också bilder på en livlös Einár florera via sociala medier. Polisen har tidigare uppmanat folk att inte dela bilderna.

 

I fjol blev rapparen kidnappad, misshandlad, förnedrad och rånad – något som blev en del av rättegången mot Vårbynätverket och det så kallade “Encro-målet”. Einár hade tidigare valt att inte samarbeta med polis och åklagare, men hade kallats på nytt förhör i Hovrätten nästa vecka.

 

Håll utkik för mer information framöver.

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL