I samband med 26-årsjubileumet för rapikonens död.

I tisdags, den 13 september 2022, var det 26 år sedan Tupac Shakur sköts ihjäl i Las Vegas. Trots detta har fortfarande ingen skyldig pekats ut för attentatet, en jakt som skildrats i flertalet dokumentärer genom åren. Nu erbjuder två podcasts en miljon kronor i belöning till den som löser mordgåtan.

Det handlar om “The Problem Solver Show” och “Action Junkeez Podcast” som slagit sig samman för att få ihop pengarna och belöna den som lyckas peka ut en skyldig och få honom, eller henne, fälld. Den legendariska rapparen sköts som bekant i korsningen East Flamingo Road och Koval Lane, den 7 september 1996, efter att ha närvarat på en boxningsmatch med Mike Tyson på MGM Grand tidigare under kvällen.

Podcast-värdarna uppmanar folk med värdefull information att höra av sig och man har till och med arrangerat en hjälplinje.

Apropå Tupacs mord så gjorde den tidigare säkerhetschefen för Death Row Records, Reggie Wright Jr., en intervju med Bomb1st i våras. Då hävdade han att det varit lite aktivitet kring fallet på senare tid. Han gick till och med så långt som att säga att Crip-medlemmen Keefe D bör vara orolig.

Keefe D har tidigare erkänt att han var i samma bil som sin brorson Orlando Anderson – som länge pekats ut som den skyldige – när han påstås ha avfyrat skotten. Anderson mördades två år efter Tupac, i maj 1998.

“Let’s put it this way, I bet Keefe D [has] been having the runs for the last two weeks. Because yeah, they are knocking on doors and there’s some activity”, sa Wright i intervjun.

Det återstår att se om vi någonsin får ett tydligt besked kring vem som mördade Tupac Shakur. I en ny intervju med Eminem har rapparen lyft ljust 2Pac som en av sina största influenser.

Foto: Paramount/Everett Collection