Personen som attackerade Dave Chappelle på Hollywood Bowl häromveckan har stött på ytterligare problem med rättsväsendet. Och inte så små heller. I en oväntad händelseutveckling rapporterar nu Complex att 23-åriga Isaiah Lee har åtalats för mordförsök för en icke-relaterad incident förra året. Lee, som tidigare i maj greps efter att ha tacklat Chappelle på scenen, står anklagad för att knivhuggit sin rumskompis på ett övergångsboende den 2 december.

Under en rättegång i torsdags menade Lee att han var oskyldig och hans nästa förhör är satt till den 2 juni, skriver Complex. Enligt distriktsåklagaren hjälpte attacken mot Chappelle till med det aktuella brottmålet.

“The publicity generated by the attack on Mr. Chappelle helped police solve this crime. The incident that occurred at the Hollywood Bowl was misdemeanor conduct and rightfully referred to the City Attorney’s Office. Based on the nature and severity of the December attack, Mr. Lee is now facing felony charges which my office will prosecute”, säger distriktsåklagaren i Los Angeles, George Gascón.

Det var den 3 maj som Dave Chappelle uppträdde under festivalen “Netflix Is A Joke” på Hollywood Bowl. Mitt under sitt set sprang Lee upp på scenen och attackerade komikern, varpå han sedan sprang bakom scenen och tilltygades rejält av Chappelles entourage. Han fördes sedan på bår till en ambulans för att få vård för sina skador.

Polis uppgav senare att han bar på en polis-replika med en uppfällbar kniv, men 23-åringens advokat menar att han inte hade den på sig under attacken. Han står anklagad för en rad brott i samband med överfallet och sitter häktad fram till sin rättegång med en borgensumma på 30 000 dollar.

I efterhand framkom uppgifter om att Lee ska vara en aspirerande rappare, som bland annat släppt en låt döpt efter komikern.

Foto: CBS Los Angeles

65ba07add7a32f7b0a037f23