Under mellandagarna och de första dagarna in på det nya året har Stockholm skakats av två gängrelaterade mord, skjutningar och ett antal sprängningar vid flerfamiljshus på olika platser i Stockholm. Under natten mot måndagen detonerade en kraftig sprängladdning vid en fastighet i Grimsta, i nordvästra delen om Stockholm. I närtid inträffade även en explosion i Stockholms södra förorter vid Bagarmossen, som enligt uppgifter var något mindre i omfattning.

Nu rapporterar Aftonbladet att sprängdådet i Grimsta på måndagsnatten var riktat mot en känd rappare med koppling till gängkriminella – och att en annan rappare ska gripits och senare anhållits för dådet under måndagen. Händelsen tros ha koppling till mordet på ung man vid McDonalds i Vällingby på nyårsafton.

I ett uttalande på måndagsmorgonen säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till Expressen:

– Personerna som gripits ska höras. Det är fortfarande avspärrat vid platsen för detonationen i Grimsta. En teknisk undersökning pågår fortfarande.

Innan nattens sprängningar inträffade det även en detonation utanför en port i Rågsved under helgen. Även detta ska ha riktats mot en av Sveriges mest kända rapartister som var inblandad i kidnappningen av Einár, enligt obekräftade uppgifter. Det dådet kan i sin tur ha koppling till mordet på juldagen i Rinkeby, då en 27-årig man sköts till döds.

Foto: Gunnar Creutz / CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons