På tisdagen bekräftas att en person delgivits misstanke för brott med koppling till mordet på rapparen Nils “Einár” Grönberg. Det ska handla om en gängkriminell man som har dömts för grova brott som nu misstänks för inblandning i mordet på rapparen i Hammarby sjöstad. Enligt åklagaren i fallet, Marina Chirakova, umgicks den misstänkte mannen umgicks med rapparen före mordet.

– Vad personen har sagt och hur personen ställer sig till misstankarna kommenterar jag inte, citerar Expressen åklagaren Marina Chirakovas uttalande till P3 Nyheter

Misstanken ska handla om medverkan till brott men på vilket sätt vill åklagaren inte specificera närmare. Mannen i fråga är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden. Han har inte heller begärts häktad. Den misstänkte mannens försvarare, Björn Sandin, vill i dagsläget inte ge några kommentarer.

Sedan tidigare ska mordet på 19-årige Nils ”Einár” Grönberg anses vara polisiärt uppklarat, enligt uppgifter till Aftonbladet. Detta innebär att polisen har en tydlig bild av vilka personer som kan ha varit inblandade i brottet.

Einár befann sig tillsammans med två andra rappare i Hammarby sjöstad i södra Stockholm när han senare jagades in vid en portuppgång och sköts till döds den 21 oktober i fjol.

Foto: Oliver Wilenius / Kingsize Magazine