Känd artist häktad för stämpling till människorov


Kopplat till kidnappningen av en annan svensk artist.

 

 

Under nyårsnatten greps och häktades en känd svensk artist, misstänkt för stämpling till människorov. Detta enligt flera svenska medier, inklusive SVT. Fallet ska vara kopplat till en kidnappning och misshandel av en annan känd svensk artist som tog plats i våras.

 

Under kidnappningen ska artisten ha blivit misshandlad och förnedrad, medan han krävdes på pengar. Ett hot var också att bilder från händelsen skulle läcka ut, vilket de också gjorde.

 

Den numera frihetsberövade artisten som häktades under nyårsnatten hade varit anhållen i sin frånvaro sedan december 2020 och greps en timme innan tolvslaget, enligt Expressen. Ett tiotal andra personer ska också vara häktade för brottet.

 

Enligt kammaråklagaren Anna Ståth har information kring händelsen som också lett till dessa gripanden hämtats in via den krypterade mobiltjänsten Encrochat.

 

– Det är vid genomgång av den bevisningen vi har i målet som vi kommit fram till att han är misstänkt för delaktighet, säger Anna Stråth till SVT.

 

– Det är bland annat Encrochat-telefoner som man använt för att kommunicera krypterat, fortsätter hon.

 

Sedan tidigare har en annan svensk artist också häktats, misstänkt för inblandning i fallet. Utredningen har pågått sedan i våras och åklagaren hoppas kunna väcka åtal i mars.

 

Artisten som häktades under nyårsafton nekar till brott.

 

 

Foto: Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL