5f2d30fa05d9010e180815f2
Jimmy Durmaz i ny antimobbing-kampanj inför skolstarten


 

 

Nyligen presenterade organisationen Friends sin årliga rapport där mobbing i skolan, den så kallade Friendsrapporten. I rapporten framgår bland annat:

 

“Nästan var fjärde elev i årskurs 3-9 känner sig ensam i skolan. Dessa elever är i mycket högre grad också utsatta för mobbning, kränkningar och otrygghet. Många av de ensamma eleverna har lågt förtroende för vuxenvärlden och var femte i årskurs 6-9 känner inte att de har någon vuxen att vända sig till om de blir illa behandlade.”

 

 

Cartoon Network samarbetar med Friends och lanserar inför skolstarten ny kampanj med fotbollsspelaren Jimmy Durmaz. Själv blev Durmaz utsatt för hat och trakasserier i sociala medier i samband med fotbolls-VM 2018. I en kommentar till samarbetet, via Resumé, säger Galatasaray-spelaren:

 

“Det känns fantastiskt att vara en del av det här initiativet från Cartoon Network. Att kunna bidra med uppmärksamhet kring mobbning och hjälpa andra genom mina egna erfarenheter känns väldigt viktigt. Jag hoppas att CN Buddy Network kan uppmuntra barn att vara bra kompisar till varandra och att låta dem som är utsatta för mobbning veta att de inte är ensamma – att det finns hjälp att få.”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL