I lördags publicerade Anders Varveus en debattartikel som slår ett slag för den vanliga människans rätt att dansa utan att myndigheterna involverar sig genom att förbjuda eller reglera. Han menar att det är sådana tilltag som säkerställer svartklubbsscenen frammarsch.

En välformulerad text som har sammanfattas kort här nedan med Anders Varveus egna ord:

”Att förbjuda eller reglera mänskliga behov leder sällan till något gott. Vi har en naturlig underliggande känsla av att allt vi gör är okej så länge vi inte skadar andra.

Det är få som går med skam och skuld till en svartklubb, av det enkla skälet att de inte känner att de gör något fel. Tvärtom, det kittlar, berikar, och man kan ta ut de hedonistiska svängarna.

[…] Jag önskar mig ett Sverige där den trångsynta och bitvis brutala förföljelsen av nöjeskulturen upphör och där människors önskemål och preferenser får styra.

I stället för att kasta skattepengar på diverse kulturella företeelser kan man bara låta kulturen vara ifred. Det är ett sådant samhälle som kan kalla sig civiliserat. Det är ett sådant samhälle som bejakar och uppmuntrar och på så sätt visar vägen för hur vi som individer ska bete oss.”

Läs texten i sin helhet här: http://www.svt.se/opinion/nar-kommer-nojesmuren-falla

65ba07add7a32f7b0a037f23